RECEPT FRÅN HJ

Grön potatissallad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 3 st salladslökar
  • 1 dl sojabönor
  • 30 g blandad sallad
  • Dressing:

  • 1 dl hackad dill
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl prästost riven
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skrubba och koka potatisen. Ånga den torr. Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och koka i saltat vatten, 3 minuter. Skiva salladslöken.
2
Dressing: Mixa dill, olja, prästost och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3
Blanda dressing och potatis. Tillsätt sparris, sojabönor, salladslök och sallad och vänd om.

Recept