Grön gazpacho med kryddiga krutonger

Svalkande och fräsch soppa serverad med persilje- och vitlökskrutonger. Häll gärna upp gazpachon i en flaska och ta med till stranden eller picknicken.

Du behöver

  • 1 st gurka
  • 2 st salladslökar eller en liten knippa gräslök
  • 1 st selleristjälk
  • 0.25 st fänkål
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st grön paprika
  • 1 st chilipeppar mild grön
  • 65 g färsk babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft
  • 8 dl grönsaksbuljong av tärning
  • salt peppar

Krutonger:

0.25 st baguette
olivolja till stekning
2 msk olivolja
2 msk färsk persilja
1 st vitlöksklyfta liten

Garnera med:

1 msk basilika färsk strimlad
2 msk mandelspån
1 msk citronskal rivet

Gör så här

1
Skala och skär gurkan i bitar. Skär salladslök, selleri och fänkål i bitar. Skala vitlöken. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Kärna ur och skär chilin i bitar.

2
Lägg grönsaker och spenat i matberedaren med kniven monterad och kör till en slät massa. Tillsatt olja, vinäger och kall grönsaksbuljong. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt fram till servering.

3
Krutonger: Skär baguetten i tunna sneda skivor. Stek skivorna på båda sidor tills de får fin färg i en stekpanna med olja. Mixa 2 msk olja, persilja och vitlök till en slät grön olja. Pensla oljan på de stekta krutongerna. Låt svalna på bakgaller.

4
Häll upp gazpachon i glas och garnera med mandelspån, basilika och citronskal.

Scroll to Top