RECEPT FRÅN HJ

Grön curry med morotsspaghetti

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • aubergine
  • rödlök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 250 g quorn
  • 0.5 kruka koriander
  • salt
  • 3 dl ris
  • 125 g morotsspaghetti

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tärningar och löken i lika stora bitar. Hetta upp olja i en kastrull eller wokpanna och tillsätt currypastan.

2

Fräs under omrörning någon minut. Lägg ner aubergine och lök och fräs ytterligare 2 minuter. Häll i kokosmjölk, vatten och socker. Låt småputtra cirka 8 minuter.

3

Fräs vegofärs i lite matolja. Lägg i grytan och toppa med hackad koriander och smaka av med salt. Servera med ris, morotsspaghetti och lite extra koriander.


Recept