RECEPT FRÅN HJ

Grön ärtsoppa med palsternackschips

En läckert grön ärtsoppa som serveras med frasiga palsternackschips.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 250 g fryst bladspenat
  • 7 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 400 g frysta gröna ärter
  • rivet skal av en halv citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • Palsternackschips

  • 2 st palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Servering

  • krasse
  • skivade rädisor
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en gryta utan att den får färg.

2

Tillsätt spenat, vatten, kokosmjölk, buljongtärning och muskotnöt. Sjud i 10 minuter.

3

Lägg i ärter och koka upp soppan. Mixa den slät och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar.

4

Palsternackschips: Skala och hyvla palsternackorna tunt med mandolin eller potatisskalare. Blanda med olja och bred ut på plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt.

5

Rosta mitt i ugnen tills det fått fin färg, ca 10 minuter.

6

Servera soppan med palsternackschips, krasse och skivade rädisor.


Recept