RECEPT FRÅN HJ

Grön ärtsoppa med kokosmjölk

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 msk neutral olja
  • 800 g avsköljda gröna ärtor på burk
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st pressad lime
  • salt
  • 4 skiva rågbröd

Gör så här

1

Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja i en kastrull. Tillsätt ärterna och rör om. Häll i kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen.

2

Låt sjuda ca 5 minuter. Mixa slätt med en stavmixer och smaka av med limesaft och salt. Servera med rostat grovt bröd. Ringla lite överbliven kokosmjölk i soppan innan servering.


Recept