RECEPT FRÅN HJ

Grillspett med rödbetshummus

Den cypriotiska osten haloumi passar utmärkt att grilla eftersom den inte smälter. Tillsammans med kryddig korv och paprika blir grillspetten både färgglada och läckra.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • korv kryddig, t ex merquez
  • 225 g haloumi
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • olja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • Hummus:

  • 1 st burk kikärter 400 g
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 dl rödbetor hackade, inlagda
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 krm spiskummin
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • Servera med:

  • klyftpotatis eller ugnsrostad färskpotatis

Gör så här

1
Hummus: Skölj kikärterna. Mixa samtliga ingredienser till hummusen och smaka av med salt och peppar.
2
Skär korv, haloumi och paprika i bitar. Varva bitarna på grillspett och pensla med olja. Salta och peppra.
3
Grilla spetten runt om över glöd eller stek dem i en stekpanna.

Recept