RECEPT FRÅN HJ

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • grillplanka
  • lime
  • 500 g sivripaprikor
  • Chimichurri

  • lime
  • schalottenlökar
  • vitlöksklyftor
  • röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl persilja
  • 1 dl oregano
  • 1 dl koriander

Gör så här

1

Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna. Blanda alla ingredienser till chimichurrin. Dela potatisen och vänd runt med chimichurrin.

2

Grilla köttet enligt anvisning på förpackningen, till en innertemperatur på 68°. Dela limen i halvor och grilla snittytan till fin färg. Grilla paprikorna tills de är lätt mjuka. Servera med potatissalladen.


Recept