Du behöver
- 400 g frysta tinade vannameiräkor ASC märkta
- 2,5 tsk röd currypasta från burk
- 1.5 msk olivolja
Melon- och mangosallad
1 st gurka
150 g fryst tinad tärnad mango
500 g cantaloupemelon
2 st avokado
0,5 st pressad saft av lime
Garnering: färsk koriander och limeklyftor
Gör så här
Blötlägg träspett om du använder det. Blanda samman räkorna med currypasten och olivolja, placera svalt i kylen.
Dela och kärna ur melonen, skär bort skalet och skär melonen i tunna skivor. Låt mangon rinna av i ett durkslag. Skär gurkan på längden.
Kärna ur och dela avokadofrukten i skivor, pressa limesaften över.
Blanda samman samtliga grönsaker på ett generöst fat och strö koriander över.
Trä upp räkorna på blötlagda spett, ca 5–6 räkor per spett, pensla räkorna med olja. Grilla spetten över glödbädd ett par minuter på varje sida och placera spetten på salladen. Servera.