Grillade spareribs med quesadilla

Du behöver 1 kg förkokta spareribs BBQ Finrivet skal och saft från 1 lime 2 st finhackade schalottenlökar 2 st finhackade vitlöksklyftor 1 st finhackad...

Du behöver

  • 1 kg förkokta spareribs BBQ
  • Finrivet skal och saft från 1 lime
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 st finhackad röd chili
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • 2 dl finhackad färsk persilja
  • 1 dl finhackad färsk koriander
  • 1 dl finhackad färsk oregano
  • 150 g majs på burk
  • 200 g riven cheddar
  • 0.5 dl hackade inlagda jalapenos
  • 4 st tortillabröd

Gör så här

1

Grilla spareribsen ca 3 minuter per sida.

2

Chimichurri: Blanda limeskal, -saft, lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.

3

Quesadilla: Blanda majs, ost och jalapeños.

4

Fördela blandningen på ena halvan av tortillabröden, vik över den andra halvan, tryck till.

5

Grilla bröden ca 2 minuter per sida eller stek dem i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar innan servering.

6

Ringla chimichurri över spareribsen vid servering.

Scroll to Top