Du behöver
- 1 kg förkokta spareribs BBQ
- Finrivet skal och saft från 1 lime
- 2 st finhackade schalottenlökar
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
- 1 st finhackad röd chili
- 1 dl vitvinsvinäger
- 2 dl olivolja
- salt
- 2 dl finhackad färsk persilja
- 1 dl finhackad färsk koriander
- 1 dl finhackad färsk oregano
- 150 g majs på burk
- 200 g riven cheddar
- 0.5 dl hackade inlagda jalapenos
- 4 st tortillabröd
Gör så här
1
Grilla spareribsen ca 3 minuter per sida.
2
Chimichurri: Blanda limeskal, -saft, lök, vitlök, chili, vinäger, olja och salt. Rör ner örterna och blanda ordentligt.
3
Quesadilla: Blanda majs, ost och jalapeños.
4
Fördela blandningen på ena halvan av tortillabröden, vik över den andra halvan, tryck till.
5
Grilla bröden ca 2 minuter per sida eller stek dem i en torr stekpanna. Skär i tårtbitar innan servering.
6
Ringla chimichurri över spareribsen vid servering.