Grillade pilgrimsmusslor med krämig blomkålspuré

Du behöver pilgrimsmusslor flingsalt Marinad 2 msk rapsolja lime 2 tsk finhackad röd chili Blomkålspuré litet blomkålshuvud schalottenlök 0.5 dl torrt vitt vin 1 dl...

Du behöver

  • pilgrimsmusslor
  • flingsalt

Marinad

2 msk rapsolja
lime
2 tsk finhackad röd chili

Blomkålspuré

litet blomkålshuvud
schalottenlök
0.5 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
salt och peppar

Dillolja

0.5 dl hackad dill
.5 dl mild rapsolja
salt

Garnera med

krondill

Gör så här

1

Blanda olja, limeskal, och chili. Lägg i pilgrimsmusslorna och marinera 1 timme.

2

Blomkålspuré: Dela blomkålen i bitar. Skala och dela schalottenlöken. Lägg lök och blomkål i en gryta med vitt vin och grädde. Koka upp och låt sjuda under lock, ca 10 minuter. Koka utan lock, ca 5 minuter. Mixa till puré med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en spritspåse i plast.

3

Dillolja: Mixa dill och olja med stavmixer till en slät olja. Sila genom finmaskig sil. Smaka av med salt.

4

Värm en grillpanna. Torka av pilgrimsmusslorna lätt med hushållspapper. Grilla ca 30 sekunder per sida. Salta lätt. Lägg upp på pilgrimsmusselskal. Spritsa purén vid sidan om. Ringla över dillolja. Garnera med krondill.

Scroll to Top