Du behöver
- pilgrimsmusslor
- flingsalt
Marinad
2 msk rapsolja
lime
2 tsk finhackad röd chili
Blomkålspuré
litet blomkålshuvud
schalottenlök
0.5 dl torrt vitt vin
1 dl grädde
salt och peppar
Dillolja
0.5 dl hackad dill
.5 dl mild rapsolja
salt
Garnera med
krondill
Gör så här
Blanda olja, limeskal, och chili. Lägg i pilgrimsmusslorna och marinera 1 timme.
Blomkålspuré: Dela blomkålen i bitar. Skala och dela schalottenlöken. Lägg lök och blomkål i en gryta med vitt vin och grädde. Koka upp och låt sjuda under lock, ca 10 minuter. Koka utan lock, ca 5 minuter. Mixa till puré med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en spritspåse i plast.
Dillolja: Mixa dill och olja med stavmixer till en slät olja. Sila genom finmaskig sil. Smaka av med salt.
Värm en grillpanna. Torka av pilgrimsmusslorna lätt med hushållspapper. Grilla ca 30 sekunder per sida. Salta lätt. Lägg upp på pilgrimsmusselskal. Spritsa purén vid sidan om. Ringla över dillolja. Garnera med krondill.