RECEPT FRÅN HJ

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Av . Foto: Charlie Drevstam och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 dl yoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Rostad sötpotatissallad

  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st silverlök
  • 150 g frysta gröna sojabönor
  • Vinägrett:

  • 1 kruka mynta
  • 4 msk olivolja
  • 2 st lime
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och skär sötpotatisen i grova bitar. Vänd runt i olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till färsbiffarna. Forma till åtta biffar med blöta händer.

2

Blanda ihop alla ingredienser till vinägretten. Dela tomaterna och strimla löken. Varva sötpotatis, tomater, lök, bönor och myntablad på ett serveringsfat. Ringla över vinägretten.

3

Pensla biffarna rikligt med olja och lägg på grillen. Rör inte biffarna förrän det blivit en ordentlig grillyta, annars fastnar de i gallret. Vänd och grilla på samma sätt. Servera biffarna till salladen.


Recept