RECEPT FRÅN HJ

Grillade kycklingspett med jambalayaris

Spännande kycklingspett med spiskummin på jambalayaris kryddat med kabanoss.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 2 st paprikor röd och grön
  • 1 st gul lök
  • 180 g kabanosskorv
  • 2.5 dl ris
  • 1 dl rapsolja
  • 1 pkt krossade tomater 400 g
  • 3 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 burk majskorn 160 g
  • Servering

  • 1 dl svarta oliver

Gör så här

1

Dela kycklingfilén i bitar och blanda med olja, spiskummin, salt och peppar.

2

Kärna ur och skär paprikorna i bitar.

3

Trä upp kyckling och paprika på spett och grilla runt om i ca 10 minuter.

4

Jambalayaris: Skala och hacka löken. Skär korven i mindre bitar.

5

Fräs lök, korv och ris i olja i en gryta.

6

Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning och koka under lock i 20 minuter.

7

Blanda i avrunnen majs.

8

Servera med svarta oliver.


Recept