Grillade kebabspett

Serveras med ugnsrostade grönsaker.

Du behöver

  • 150 g nötfärs
  • 150 g lammfärs
  • 1 msk persilja hackad
  • 1 st schalottenlök riven
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk kebabkrydda
  • 0.5 tsk salt

Grönsaker:

150 g potatis små
2 st zucchini
1 st lök knippe färsk
2 st morötter
1 msk olivolja
flingsalt

Sås:

1 dl minifraiche
1 msk mynta hackad

Ugn: 250º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Borsta och skölj potatis och zucchini. Skala morötterna och dela dem i stavar. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor. Dela löken på längden.

2
Lägg bakplåtspapper i en långpanna och blanda potatis och grönsaker med olja. Strö över lite flingsalt. Rosta grönsakerna ca 20 minuter i mitten av ugnen. Rör om under tiden.

3
Blanda färsen med persilja, lök, tomatpuré, kebabkrydda och salt. Arbeta ihop till en smidig färs.

4
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Forma färsen till sex avlånga bullar. Tryck fast dem på platta grillspett eller två trägrillspett (blötlagda). Lägg spetten över en liten långpanna. Grilla högt upp i ugnen, ca 5 minuter. Vänd efter halva tiden. Servera med ugnsrostade grönsaker, kvisttomater och minifraiche blandat med mynta.

Scroll to Top