RECEPT FRÅN HJ

Grillade grönsaker med dressing

Varma grönsaker direkt från grillen. Toppa med honungsrostade pumpa- och solrosfrön.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st huvuden romansallad
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 st zucchini
  • 4 st färska lökar
  • 2 st paprikor
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 st tomater
  • Dressing

  • 140 g kvibille gräddädel
  • 1 msk hackad persilja
  • 3 dl gräddfil
  • Fröcrunch

  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

1

Dressing: Smula osten och blanda den med gräddfil och persilja. Smaka av.

2

Fröcrunch: Stek fröna hastigt i honung och olja tills de börjar få färg. Krydda med salt och stjälp upp dem på bakplåtspapper. Låt svalna och bryt i mindre bitar.

3

Dela romansalladen. Lägg i kallt vatten i 30 minuter. Ta upp, låt rinna av och torka den. Gnid in salladen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla runt om tills den fått fin färg.

4

Skiva zucchinin. Ansa lökarna och dela dem på längden. Dela och kärna ur paprikorna. Blanda med olja, soja och honung och krydda med salt och peppar.

5

Grilla tills allt fått fin färg. Dela tomaterna och grilla dem någon minut på båda sidorna.

6

Lägg upp grönsakerna på ett fat eller en skärbräda. Strö över fröcrunch och servera med dressing.


Recept