4 portioner
Du behöver
- 2 huvuden romansallad
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 zucchini
- 4 färska lökar
- 2 paprikor
- 2 msk rapsolja
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
- 2 tomater
Dressing
140 g kvibille gräddädel
1 msk hackad persilja
3 dl gräddfil
Fröcrunch
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
1 msk flytande honung
1 tsk rapsolja
2 krm flingsalt
Gör så här
Dressing: Smula osten och blanda den med gräddfil och persilja. Smaka av.
Fröcrunch: Stek fröna hastigt i honung och olja tills de börjar få färg. Krydda med salt och stjälp upp dem på bakplåtspapper. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
Dela romansalladen. Lägg i kallt vatten i 30 minuter. Ta upp, låt rinna av och torka den. Gnid in salladen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla runt om tills den fått fin färg.
Skiva zucchinin. Ansa lökarna och dela dem på längden. Dela och kärna ur paprikorna. Blanda med olja, soja och honung och krydda med salt och peppar.
Grilla tills allt fått fin färg. Dela tomaterna och grilla dem någon minut på båda sidorna.
Lägg upp grönsakerna på ett fat eller en skärbräda. Strö över fröcrunch och servera med dressing.