Grillade fiskspett och falsk bearnaisesås med kräftor

Du behöver 2 st fil ca 700 g 1 msk olivolja 0.5 st lime pressad saft salt peppar, chili explosion 2 msk dill finklippt Sås:...

Du behöver

  • 2 st fil ca 700 g
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st lime pressad saft
  • salt peppar, chili explosion
  • 2 msk dill finklippt

Sås:

1 st morot liten
2 st schalottenlökar
1 msk smör
1 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk kycklingfond
0.5 tsk dragon
2 dl crème fraîche
salt vitpeppar
1 dl kräftstjärtar

Servera med:

sallad kokt nypotatis och

Gör så här

1
Skala och skär morot och lök i bitar. Fräs i en kastrull med smör tills det blir blankt.

2
Tillsätt vatten, vinäger, fond och dragon. Koka i 10 minuter på medelvärme.

3
Mixa såsen slät. Tillsätt crème fraiche och koka upp. Smaka av såsen med salt, peppar och ev mer vinäger. Blanda ner kräftstjärtarna.

4
Dela fiskfiléerna i bitar och lägg på ett fat. Blanda runt dem med olja, limesaft, salt, peppar, chilikrydda och dill.

5
Trä upp fisken på grillspett och grilla i grillpanna eller över glöd, 2–3 minuter per sida. Servera med såsen, nypotatis och sallad.

Scroll to Top