RECEPT FRÅN HJ

Grillade fiskbullar med curryris

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 20 st fiskbullar i buljong
  • 2 prt ris
  • 1 tsk curry
  • 2 dl gröna ärtor
  • 0.5 st röd paprika
  • Marinad:

  • 1 msk olivolja
  • 2 krm sambal oelek
  • salt svartpeppar
  • Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Häll av buljongen från fiskbullarna och låt dem rinna av i en sil. Blanda olja och sambal oelek med lite salt och peppar i en skål till marinaden.
2
Trä upp fiskbullarna på grillspett i trä och pensla dem med marinaden. Hetta upp en grillpanna och grilla spetten 2–3 minuter per sida.
3
Blanda riset med curry eller saffran i kokvattnet och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
4
Tillsätt gröna ärtor de sista minuterna av koktiden. Servera riset till fiskbullarna med strimlad paprika.

Recept