Grillade fiskbullar med curryris

Du behöver 20 st fiskbullar i buljong 2 prt ris 1 tsk curry 2 dl gröna ärtor 0.5 st röd paprika Marinad: 1 msk olivolja...

Du behöver

  • 20 st fiskbullar i buljong
  • 2 prt ris
  • 1 tsk curry
  • 2 dl gröna ärtor
  • 0.5 st röd paprika

Marinad:

1 msk olivolja
2 krm sambal oelek
salt svartpeppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Häll av buljongen från fiskbullarna och låt dem rinna av i en sil. Blanda olja och sambal oelek med lite salt och peppar i en skål till marinaden.

2
Trä upp fiskbullarna på grillspett i trä och pensla dem med marinaden. Hetta upp en grillpanna och grilla spetten 2–3 minuter per sida.

3
Blanda riset med curry eller saffran i kokvattnet och koka enligt anvisningarna på förpackningen.

4
Tillsätt gröna ärtor de sista minuterna av koktiden. Servera riset till fiskbullarna med strimlad paprika.

Scroll to Top