RECEPT FRÅN HJ

Grillade färsbiffar med yoghurtsås

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st liten riven gul lök
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 tsk salt
  • Grillade paprikor

  • röda paprikor
  • 150 g fetaost
  • 0.5 msk olivolja
  • Yoghurtsås

  • 2 msk hackad gari
  • 2 msk hackad mynta
  • 3 dl yoghurt
  • salt

Gör så här

1

Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 minuter per sida.

2

Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 minuter. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.

3

Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.


Recept