Grillade färsbiffar med yoghurtsås

Du behöver 500 g nötfärs 1 st liten riven gul lök 2 st rivna vitlöksklyftor 1 dl finhackad persilja 0.5 dl finhackad mynta 1 tsk...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st liten riven gul lök
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl finhackad persilja
  • 0.5 dl finhackad mynta
  • 1 tsk salt

Grillade paprikor

röda paprikor
150 g fetaost
0.5 msk olivolja

Yoghurtsås

2 msk hackad gari
2 msk hackad mynta
3 dl yoghurt
salt

Gör så här

1

Blanda nötfärsen med resten av ingredienserna och forma 8 biffar. Grilla ca 3 minuter per sida.

2

Dela paprikorna och ta bort kärnhuset, låt gärna den dekorativa kvisten sitta kvar. Grilla halvorna ca 5 minuter. Lägg på en bit fetaost och ringla över lite olja. Grilla paprikorna igen på indirekt värme under lock tills osten smält.

3

Blanda ihop gari och mynta med yoghurt till en sås och smaka av med salt.

Scroll to Top