RECEPT FRÅN HJ

Grillad surdegsmacka med rödbetor och ädelost

Grillad surdegsmacka med en spännande kombination av rödbetor och ädelost.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 8 skiva surdegsbröd
  • smör
  • 140 g gräddädelost
  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g kokta rödbetor
  • 150 g kallrökt lax
  • 25 g rucolasallad
  • flingsalt och peppar
  • Servera med

  • sallad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Stek brödskivorna på båda sidorna i smör i en stekpanna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2

Rör samman ädelost och crème fraiche och fördela på hälften av brödskivorna.

3

Skiva rödbetorna. Lägg på lax, rödbetor och rucola. Lägg på de andra brödskivorna och tryck till.

4

Gratinera i ugnen i 5 minuter eller grilla dem i en smörgåsgrill.

5

Strö över flingsalt och peppar. Dela mackorna i halvor och servera med en sallad.


Recept