RECEPT FRÅN HJ

Grillad sockerkaka

Lägg sockerkakan på grillen och servera med läcker mascarponekräm.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • Mascarponekräm

  • 2 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 500 g mascarpone
  • Servera med

  • färska bär
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smörj och bröa en avlång brödform, 1 ½ liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det koka upp.

2

Blanda ner mjölblandningen och den varma smör- och mjölkblandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.

3

Mascarponekräm: Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör osten smidig och blanda med äggulekrämen. Vänd sist i vitorna.

4

Servering: Skiva kakan och grilla skivorna ett par minuter. Servera med mascarponekrämen och färska bär.


Recept