Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör
- 1.5 dl mjölk
Mascarponekräm
2 st ägg
0.5 dl strösocker
500 g mascarpone
Servera med
färska bär
Ugn: 175°
Gör så här
Smörj och bröa en avlång brödform, 1 ½ liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt det koka upp.
Blanda ner mjölblandningen och den varma smör- och mjölkblandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp.
Mascarponekräm: Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör osten smidig och blanda med äggulekrämen. Vänd sist i vitorna.
Servering: Skiva kakan och grilla skivorna ett par minuter. Servera med mascarponekrämen och färska bär.