Du behöver
- 600 g torskrygg
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- salviablad
- 8 skiva lufttorkad skinka
Linssallad
3 dl röda linser
1.5 dl hasselnötter
skivade blekselleristjälkar
50 g rucola
2 msk olivolja
finrivet skal och saft av 1 lime
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Gör så här
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.
Blanda ihop linser, nötter, selleri, rucola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.
Salta och peppra fisken. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom. Grilla fisken i 6-8 minuter runtom, till en innertemperatur på 50°. Servera linssalladen till fisken.