RECEPT FRÅN HJ

Grillad saltimboccatorsk med linssallad

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • salviablad
  • 8 skiva lufttorkad skinka
  • Linssallad

  • 3 dl röda linser
  • 1.5 dl hasselnötter
  • skivade blekselleristjälkar
  • 50 g rucola
  • 2 msk olivolja
  • finrivet skal och saft av 1 lime
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

1

Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.

2

Blanda ihop linser, nötter, selleri, rucola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.

3

Salta och peppra fisken. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom. Grilla fisken i 6-8 minuter runtom, till en innertemperatur på 50°. Servera linssalladen till fisken.


Recept