Grillad saltimboccatorsk med linssallad

Du behöver 600 g torskrygg 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar salviablad 8 skiva lufttorkad skinka Linssallad 3 dl röda linser 1.5 dl hasselnötter skivade...

Du behöver

  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • salviablad
  • 8 skiva lufttorkad skinka

Linssallad

3 dl röda linser
1.5 dl hasselnötter
skivade blekselleristjälkar
50 g rucola
2 msk olivolja
finrivet skal och saft av 1 lime
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

1

Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Häll nötterna i en kökshandduk och gnugga nötterna mot varandra i handduken så skalet lossnar. Grovhacka nötterna.

2

Blanda ihop linser, nötter, selleri, rucola och smaka av med olja, limeskal, saft, salt och peppar.

3

Salta och peppra fisken. Lägg salviablad på torskbitarna och linda skinkan runtom. Grilla fisken i 6-8 minuter runtom, till en innertemperatur på 50°. Servera linssalladen till fisken.

Scroll to Top