Grillad ryggbiff med varm tomat- och kaprissalsa

Du behöver 2 st ryggbiff salt och peppar 1 msk matfett Klyftpotatis: 6 st potatis 1 msk olja salt Tomat- och kaprissalsa: 8 st cocktailtomater...

Du behöver

  • 2 st ryggbiff
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett

Klyftpotatis:

6 st potatis
1 msk olja
salt

Tomat- och kaprissalsa:

8 st cocktailtomater
2 st salladslökar
1 msk olivolja
1 tsk balsamicovinäger
1 tsk honung
2 msk kapris
salt och peppar

Servera med:

broccoli och blomkål, kokt

Ugn:225°

Gör så här

1
Rumstemperera köttet. Salta och peppra köttet precis innan det ska stekas. Värm en stekpanna och lägg i matfettet och låt det fräsa och se-dan tystna. När smöret fått färg lägg i köttet i pannan och stek det 2–3 minuter per sida, beroende på vilken stekgrad som önskas.

2
Klyftpotatis: Skala och klyfta potatisarna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över oljan och strö över salt. Stek potatisarna mitt i ugnen i ca 20 minuter.

3
Tomat- och kaprissalsa: Klyfta tomaterna. Skiva salladslöken. Fräs lök och tomater i stekpannan med olja, ett par minuter. Tillsätt vinäger, honung och kapris och sväng runt i pannan. Salta och peppra. Ös salsan över biffarna vid serveringen. Servera biffarna med klyftpotatis och kokt broccoli och blomkål.

Scroll to Top