RECEPT FRÅN
Grillad piadina
Piadina är ett italienskt flatbröd som ibland serveras på gatorna i norra Italien. De platta bröden gräddas normalt i het panna utan något fett. De påminner lite om scones i smaken och bör ätas nybakade.
Av Cecilia Vikbladh. Foto: Carin Pålsson
Okänd
12 stycken
Du behöver
- 1 dl färsk mynta
- 200 g smält smör
- 2 dl vatten
- 8 dl vetemjöl special
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
Gör så här
Hacka myntan fint. Smält smöret och blanda ner vattnet och hackad mynta. Rör ihop de torra ingredienserna. Vänd ner smör- och vattenblandningen i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar och kavla ut varje bit till en kaka, ca cm i omkrets. Grädda på utegrillen eller i torr stekpanna på spisen.