RECEPT FRÅN HJ

Grillad piadina

Piadina är ett italienskt flatbröd som ibland serveras på gatorna i norra Italien. De platta bröden gräddas normalt i het panna utan något fett. De påminner lite om scones i smaken och bör ätas nybakade.

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 1 dl färsk mynta
  • 200 g smält smör
  • 2 dl vatten
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt

Gör så här

Hacka myntan fint. Smält smöret och blanda ner vattnet och hackad mynta. Rör ihop de torra ingredienserna. Vänd ner smör- och vattenblandningen i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar och kavla ut varje bit till en kaka, ca cm i omkrets. Grädda på utegrillen eller i torr stekpanna på spisen.


Recept