RECEPT FRÅN HJ

Grillad majs med chili och fetaost

Den söta grillade majsen får lite sting av picklad chili och god sälta av den krämiga fetaosten.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 75 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st majskolvar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hackad persilja
  • Picklad chili

  • 0.5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 2 st röda chilifrukter

Gör så här

1

Picklad chili: Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret lösts upp. Skär chilin i tunna skivor och häll över den heta lagen. Låt svalna.

2

Smält smöret i en kastrull. Krossa vitlöksklyftorna och lägg ner i smöret. Låt smöret sjuda på svag värme tills det är ljusbrunt och doftar nötigt.

3

Grilla majskolvarna runt om tills de fått fin färg. Ställ majskolven på en skärbräda och skär av kornen, gärna i stora sjok.

4

Ta upp vitlöken från smöret och blanda med majskorn och smulad fetaost. Lägg upp på ett fat och toppa med persilja och picklad chili.


Recept