RECEPT FRÅN HJ

Grillad laxfilé med asiatisk sallad

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk chiliflakes
  • Asiatisk sallad:

  • 250 g edamebönor tinade frysta
  • 100 g böngroddar
  • 1 st kruka koriander
  • 0.5 dl salta jordnötter
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk strösocker
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Servera med:

  • färskpotatis kokt
  • gräddfil
  • Garnera med:

  • lime se recept

Gör så här

1
Krydda laxen med salt och chiliflakes. Grilla indirekt i 20–30 minuter.
2
Asiatisk sallad: Blanda edamebönor och väl sköljda groddar. Strö över korianderblad och sköljda jordnötter. Blanda soja, sesamolja, limeskal och -saft, socker och pressad vitlök, och ringla över salladen. Servera med potatis och gräddfil.

Recept