Grillad lax med curryremoulad

Du behöver 700 g laxfilé med skinn 2 st citron Citronglaze: 1 st röd chilipeppar 0.75 dl strösocker 0.5 dl vatten 0.5 dl pressad citron...

Du behöver

  • 700 g laxfilé med skinn
  • 2 st citron

Citronglaze:

1 st röd chilipeppar
0.75 dl strösocker
0.5 dl vatten
0.5 dl pressad citron
1 tsk timjan
1 tsk salt
1 msk rivet citronskal

Curryremoulade:

2 msk vatten
1 msk curry
0.5 dl ättiksgurka
0.5 dl syltlök
1.5 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
salt och peppar

Servera med:

kokt potatis
sockerärter

Gör så här

1

Citronglaze: Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Blanda med socker, vatten, citronsaft, timjan och salt i en kastrull. Koka ihop till en simmig lag. Låt svalna och rör i citronskal.

2

Lägg laxen med skinnet ner mot gallret och grilla indirekt i ca 10 minuter. Dela citronerna och lägg snittytan mot gallret och grilla i ca 5 minuter. Pensla laxen med glazen flera gånger under grillning.

3

Koka upp vatten och curry. Låt svalna. Hacka ättiksgurka och syltlök fint. Blanda med curry, majonnäs och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera laxen med remouladen, kokt potatis, sockerärter och grillad citron.


Kommentar:
Helgrillad lax som flörtar med den danska kusinen “rødspætte med remoulade”. Lättlagat och en av sommarens godaste grillrätter.

Scroll to Top