RECEPT FRÅN HJ

Grillad kycklingfilé och nudelsallad med apelsin och jordnötter

Nudelsalladen med apelsin, sugarsnaps, salladslök och jordnötter svänger du ihop i ett nafs. Servera med stekt kyckling.

Av . Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • flingsalt
  • Nudelsallad

  • 250 g risnudlar
  • 2 st apelsiner
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 msk finriven ingefära
  • 150 g strimlade sugarsnaps
  • 3 st strimlade salladslökar
  • 1 kruka hackad koriander
  • 2 dl grovhackade saltade jordnötter

Gör så här

1

Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

2

Pressa saften ur apelsinerna och riv skalet från den ena. Blanda med sweet chili, ättika och ingefära till en dressing. Lägg i nudlarna. Vänd ner sugarsnaps, salladslök, koriander och jordnötter innan servering. Smaka av med salt.

3

Pensla kycklingen med sweet chili och grilla 5–7 minuter per sida, till en innertemperatur på 68°. Salta.


Recept