Du behöver

  • 600 g kokt färsk potatis
  • 1 st zucchini i bitar
  • 1 st rödlök i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 600 g kycklingfiléer gärna med skinn
  • neutral olja
  • timjan eller persilja, till garnering
  • Kryddrubb

  • 0.5 msk torkad dragon
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • Yoghurtsås

  • 3 dl yoghurt
  • 1 st äpple grovrivet
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda potatis, zucchini, rödlök, olja, salt och chiliflakes på en plåt med bakpapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

2

Kryddrubb: Stöt ingredienserna i en mortel. Klappa in rubben på kycklingen. Pensla med olja och grilla eller stek tills kycklingen har en innertemperatur på 70°.

3

Yoghurtsås: Blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

4

Servera kycklingen med grönsaker och yoghurtsås. Toppa med timjan eller persilja.


Recept