RECEPT FRÅN HJ

Grillad hamburgare med hamburgerdressing

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g högrevsfärs eller nötfärs eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl vatten
  • Pensla med:

  • 1 msk rapsolja
  • Hamburgerdressing:

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk ketchup
  • 1 tsk senap
  • salt peppar
  • Servera med:

  • hamburgerbröd se recept
  • 0.5 st isbergssallad huvud
  • 1 st silverlök eller gul lök
  • 2 st tomater
  • persilja
  • Servera med:

  • cole slaw se recept

Gör så här

1
Blanda färs, salt, nymald svartpeppar och arbeta in vattnet till en smidig färs. Forma fyra hamburgare med vattensköljda händer. Platta till dem så att de blir ca 10 cm diameter. Pensla med olja och grilla dem i het grillpanna, 3–4 minuter per sida.
2
Hamburgerdressing: Blanda crème fraiche, majonnäs, ketchup och senap. Smaka av med salt och peppar.
3
Dela hamburgerbröden och lägg på strimlad isbergssallad, hamburgerdressing, hamburgare, skivad lök, skivad tomat och persilja på den undre halvan och toppa med den övre. Servera med cole slaw vid sidan om.

Recept