RECEPT FRÅN HJ

Grillad fläskfilé med kryddrub

Grillad fläskfilé med mycket kryddor passar fint ihop med en örtig potatissallad. Servera med läcker crème fraiche-sås. Härlig och välsmakande sommarmat!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 2 st fläskfiléer á 500 gram
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk oregano
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk salt
  • Örtsås

  • 1 dl basilikablad
  • 1 dl persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • Garnering

  • basilika
  • oregano

Gör så här

1

Putsa köttet. Blanda kryddor, socker och salt och gnid in köttet runt om med kryddblandningen.

2

Grilla fläskfilén till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp.

3

Sås: Mixa basilika, persilja, vitlök och olivolja. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

4

Skiva upp köttet, ringla över lite sås och servera resten bredvid. Garnera med örter.


Recept