RECEPT FRÅN
Grillad fläskfilé med kryddrub
Grillad fläskfilé med mycket kryddor passar fint ihop med en örtig potatissallad. Servera med läcker crème fraiche-sås. Härlig och välsmakande sommarmat!
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Okänd
8 portioner
Du behöver
- 2 st fläskfiléer á 500 gram
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 msk oregano
- 2 msk farinsocker
- 2 tsk salt
- 1 dl basilikablad
- 1 dl persilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl olivolja
- 3 dl crème fraîche
- salt och peppar
- basilika
- oregano
Örtsås
Garnering
Gör så här
1
Putsa köttet. Blanda kryddor, socker och salt och gnid in köttet runt om med kryddblandningen.
2
Grilla fläskfilén till en innertemperatur på 68°. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp.
3
Sås: Mixa basilika, persilja, vitlök och olivolja. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
4
Skiva upp köttet, ringla över lite sås och servera resten bredvid. Garnera med örter.