Grillad flankstek med chilidressing

Du behöver 700 g flankstek salt grovmald peppar Dressing: 1 st röd chilipeppar 1 st vitlöksklyfta 1 st citron rivet skal och pressad saft 2...

Du behöver

  • 700 g flankstek
  • salt grovmald peppar

Dressing:

1 st röd chilipeppar
1 st vitlöksklyfta
1 st citron rivet skal och pressad saft
2 msk rapsolja
2 msk hackad persilja
1 msk oregano hackad
1 tsk japansk soja

Garnera med:

persilja
oregano

Gör så här

1
Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Grilla 5 minuter per sida tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet vila i 10 minuter.

2
Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, citronskal och -sast, olja, persilja, oregano och soja.

3
Skiva köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna. Lägg upp på ett fat och skeda dressingen över. Garnera med persilja och oregano.

Scroll to Top