RECEPT FRÅN HJ

Grillad flankstek med chilidressing

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 700 g flankstek
  • salt grovmald peppar
  • Dressing:

  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk oregano hackad
  • 1 tsk japansk soja
  • Garnera med:

  • persilja
  • oregano

Gör så här

1
Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Grilla 5 minuter per sida tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet vila i 10 minuter.
2
Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda chili, vitlök, citronskal och -sast, olja, persilja, oregano och soja.
3
Skiva köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna. Lägg upp på ett fat och skeda dressingen över. Garnera med persilja och oregano.

Recept