Du behöver
- 400 g entrecôte
- 800 g sötpotatis
Marinad
1 msk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
0.5 st grovriven gul lök
1 st finriven vitlöksklyfta
1 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk salt
Kålsallad
200 g färsk vitkål
2 tsk olivolja
1 st finrivet skal och saft av lime
flingsalt
1 kruka grovhackad koriander
Chilimajonnäs
2 dl majonnäs
1 st grön chili
1 st vitlöksklyfta
Ugn: 200º
Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd runt köttet i marinaden och låt marinera ca 30 min i rumstemperatur.
Tillaga sötpotatisfries enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kålen grovt och vänd runt med olja, limeskal (endast det gröna), limesaft och koriander. Smaka av med salt.
Ta upp köttet ur marinaden och grilla eller stek på båda sidor till fin färg, behåll en rosa mitt. Skär köttet i skivor och servera till kålsallad och sötpotatisfries. Mixa ihop chilimajonnäsen och servera till.