RECEPT FRÅN HJ

Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

Marinera entrecôtebiten i en soja- och lökmarinad innan den grillas. Skär sedan köttet i skivor och lägg upp på en syrlig kålsallad. En snabb chilimajonnäs och sötpotatisfries passar bra att servera till.

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g entrecote
  • 800 g sötpotatis
  • Marinad

  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 st grovriven gul lök
  • 1 st finriven vitlöksklyfta
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Kålsallad

  • 200 g färsk vitkål
  • 2 tsk olivolja
  • 1 st finrivet skal och saft av lime
  • flingsalt
  • 1 kruka grovhackad koriander
  • Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 st grön chili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd runt köttet i marinaden och låt marinera ca 30 min i rumstemperatur.

2

Tillaga sötpotatisfries enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kålen grovt och vänd runt med olja, limeskal (endast det gröna), limesaft och koriander. Smaka av med salt.

3

Ta upp köttet ur marinaden och grilla eller stek på båda sidor till fin färg, behåll en rosa mitt. Skär köttet i skivor och servera till kålsallad och sötpotatisfries. Mixa ihop chilimajonnäsen och servera till.


Recept