Grillad entrecôte på grön kålsalladsbädd

Marinera entrecôtebiten i en soja- och lökmarinad innan den grillas. Skär sedan köttet i skivor och lägg upp på en syrlig kålsallad. En snabb chilimajonnäs och sötpotatisfries passar bra att servera till.

Du behöver

  • 400 g entrecôte
  • 800 g sötpotatis

Marinad

1 msk kinesisk soja
1 msk vitvinsvinäger
0.5 st grovriven gul lök
1 st finriven vitlöksklyfta
1 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk salt

Kålsallad

200 g färsk vitkål
2 tsk olivolja
1 st finrivet skal och saft av lime
flingsalt
1 kruka grovhackad koriander

Chilimajonnäs

2 dl majonnäs
1 st grön chili
1 st vitlöksklyfta

Ugn: 200º

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till marinaden. Vänd runt köttet i marinaden och låt marinera ca 30 min i rumstemperatur.

2

Tillaga sötpotatisfries enligt anvisningen på förpackningen. Strimla kålen grovt och vänd runt med olja, limeskal (endast det gröna), limesaft och koriander. Smaka av med salt.

3

Ta upp köttet ur marinaden och grilla eller stek på båda sidor till fin färg, behåll en rosa mitt. Skär köttet i skivor och servera till kålsallad och sötpotatisfries. Mixa ihop chilimajonnäsen och servera till.

Scroll to Top