RECEPT FRÅN HJ

Grillad entrecôte och grönsaker med tomatsås

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2-4 skiva biff t ex entrecôte, 1 1/2 cm tjocka skivor
  • salt
  • Tomatsås:

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • basilikablad
  • salt och peppar
  • strösocker en nypa
  • Grillade grönsaker:

  • 750 g sötpotatis
  • 1 st zucchini
  • 2 st rödlökar
  • 2 st lime
  • 50 g blandade salladsblad
  • Dressing:

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 1 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här

1

Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt tomater, strimlad basilika, salt, peppar och socker. Småkoka i 20 minuter. Mixa såsen nästan slät och smaka av.

2

Grillade grönsaker: Skala och skär sötpotatisen i 1 cm tjocka skivor. Skär zucchinin i grova stavar. Dela lökarna men skala dem inte. Dela limen. Grilla alla grönsakerna tills de är mjuka och fått lite färg. Grilla snittytan på limen.

3

Skär sötpotatisen i bitar och skala löken. Strö över salladsbladen. Blanda samman dressingen och ringla över grönsakerna.

4

Krydda köttet med salt och peppar och grilla ca 3 minuter per sida. Låt köttet vila ett par minuter innan det skivas upp. Servera med grillade grönsaker och tomatsås.


Kommentar:
Ett trevligt sätt att servera entrecôte är att skära upp relativt tunna skivor på skärbrädan och servera rätten direkt därifrån. Lägg upp även grönsaker och en ställ en skål med sås på brädan.

Recept