RECEPT FRÅN HJ

Grillad ananas med kryddig fruktsirap och vaniljglass

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • mogen ananas
  • vaniljstång
  • hela stjärnanisar
  • 100 g kokosflingor
  • kanelstänger
  • 0.5 l strösocker
  • 0.5 l vatten
  • yttersta skalet av en apelsin
  • 2 st små torkade chilifrukter
  • Servera med

  • vaniljglass

Gör så här

1

Blanda samman alla ingredienserna till sirapen i en kastrull. Låt sjuda ca 15 minuter. Låt kryddorna stå och dra över natten. Ta bort chilin för säkerhets skull.

2

Ansa och skär bort mittstocken i ananasen. Skär ananasen i klyftor. Grilla tills den får fina grillränder. Sila lagen och häll den över bär eller frukt. Servera med vaniljglass.


Recept