Gremolatamarinerade grillade grönsaker

Den här salladen med grillade grönsaker och en fräsch dressing är ett gott tillbehör till det mesta som är grillat. Grönsakerna kan grillas och marineras i god tid, men ta fram dem från kylen en stund innan de ska serveras.

Du behöver

  • 3 st färska lökar
  • 1 st paprika gul
  • 1 st fänkål
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 5 st tomater gärna plommontomater
  • olivolja till pensling

Gremolatamarinad:

3 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
2 dl bladpersilja hackad
1 st citron rivet skal och pressad saft
flingsalt, nymald peppar

Gör så här

1

Dela löken på mitten. Skär paprika, fänkål och aubergine i mindre bitar. Skiva squashen på snedden. Dela tomaterna.

2

Pensla grönsakerna med olja och grilla dem runt om över glöd tills de är mjuka och får fin färg. Tänk på att tomaterna har kortast grilltid.

3

Gremolatamarinad: Blanda olja, hackad vitlök, persilja, citronskal -och saft, salt och peppar. Blanda grönsakerna med marinaden. Låt marinera minst 1 timme, eller förvara i kylen över natten.

Scroll to Top