Grekisk paj med fetaost

Du behöver Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: 0.5 st purjolök 1 st rödlök 1 msk smör 150 g...

Du behöver

Pajdeg:

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:

0.5 st purjolök
1 st rödlök
1 msk smör
150 g fetaost
2 st plommontomater
1 dl svarta oliver
2 dl mjölk
2 st ägg
1 tsk torkad oregano
salt och peppar

Garnera med:

oregano

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Nagga degen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skölj och strimla purjolöken. Skala, dela och skiva löken. Fräs all lök mjuk i smör i stekpanna. Lägg den i pajskalet och strö över smulad fetaost.

3

Dela och skiva tomaterna och lägg i pajskalet tillsammans med oliver. Vispa ihop mjölk, ägg, oregano, salt och peppar och häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med oregano. Servera med sallad.


Kommentar:
Härlig paj med smaker från Grekland.

Scroll to Top