RECEPT FRÅN HJ

Grekisk lammfärsbiff i panna

Grekisk lammfärsbiff i panna, hur enkelt som helst. Blanda färs och kryddor, forma till biffar och stek i en panna. Lammfärsbiffarna får sen puttra klart i en smakrik tomatsås.

Av . Foto: Ove Lindfors

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • rivet skal av 1 citron
  • smör
  • 150 g fetaost
  • 1 st klyftad rödlök
  • 1 dl kalamataoliver
  • färska oreganoblad
  • Sås

  • 500 g passerade tomater
  • 3 tsk flytande honung
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk torkad oregano

Gör så här

1

Sås: Blanda passerade tomater, honung, vitlök, sambal oelek, fond och oregano.

2

Blanda färs, salt, peppar, potatismjöl, mjölk, vitlök och citronskal.

3

Bryn smöret i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff och stek i ca 4 minuter. Dela färsen i 4 delar. Vänd dem och stek i ca 4 minuter till.

4

Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock i ca 4 minuter.

5

Strö över smulad fetaost, rödlök, oliver och oreganoblad.


Recept