Gravad lax

Du behöver 1 kg lax av mittbiten 0.5 dl socker 0.5 dl salt 1 msk vitpeppar krossad 1 dl dill grovt hackad Gör så här...

Du behöver

  • 1 kg lax av mittbiten
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl salt
  • 1 msk vitpeppar krossad
  • 1 dl dill grovt hackad

Gör så här

1
Frys laxen i ett dygn. Låt laxen halvtina och skär bort benet men låt skinnet vara kvar. Plocka bort alla småben, gärna med en pincett.

2
Blanda socker, salt och peppar och gnid in köttsidan med blandningen. Strö på dill.

3
Dela laxen på mitten och lägg ihop den med köttsidorna mot varandra. Lägg laxen i en plastpåse och knyt ihop. Låt laxen ligga i kylen i två dygn. Vänd ett par gånger.

4
Häll bort lagen och skrapa av dillen och skär laxen i tunna skivor.

Scroll to Top