Du behöver
- 8 st persikohalvor konserverade
- 1 msk smör
- 75 g mandelbiskvier
- 50 g vit choklad riven
- 1 msk apelsinblomshonung
- 1 st äggvita
Till servering:
0.5 l vaniljglass
2 dl vispgrädde
1 msk persikolikör eller mandellikör
Ugn: 250°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Låt persikohalvorna rinna av på en ren kökshandduk. Lägg över dem i en smord ugnssäker form med den kupiga sidan nedåt.
2
Krossa mandelbiskvierna och blanda med riven vit choklad och apelsinblomshonung i en skål. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner i skålen med mandelbiskvierna.
3
Fyll hålet i persikorna med blandningen. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter. Servera med vaniljglass blandad med vispad grädde. Smaksätt eventuellt grädden med persiko- eller mandellikör.