Gratinerade persikohalvor

Du behöver 8 st persikohalvor konserverade 1 msk smör 75 g mandelbiskvier 50 g vit choklad riven 1 msk apelsinblomshonung 1 st äggvita Till servering:...

Du behöver

  • 8 st persikohalvor konserverade
  • 1 msk smör
  • 75 g mandelbiskvier
  • 50 g vit choklad riven
  • 1 msk apelsinblomshonung
  • 1 st äggvita

Till servering:

0.5 l vaniljglass
2 dl vispgrädde
1 msk persikolikör eller mandellikör

Ugn: 250°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt persikohalvorna rinna av på en ren kökshandduk. Lägg över dem i en smord ugnssäker form med den kupiga sidan nedåt.

2
Krossa mandelbiskvierna och blanda med riven vit choklad och apelsinblomshonung i en skål. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner i skålen med mandelbiskvierna.

3
Fyll hålet i persikorna med blandningen. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter. Servera med vaniljglass blandad med vispad grädde. Smaksätt eventuellt grädden med persiko- eller mandellikör.

Scroll to Top