Gratinerad svamprulltårta

Rulltårtan kan förberedas och gratineras när gästerna kommer.

Du behöver

Botten:

2.5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk salt
3 st äggulor
3 st äggvitor

Fyllning:

1 l kantareller eller 3 dl förvällda
2 st schalottenlökar
3 msk smör
2 dl krossade tomater
2 msk grädde
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm timjan

Gratinera med:

1 msk smält smör
2 dl grevéost riven
0.5 dl solroskärnor

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Botten: Vispa vetemjöl, hälften av mjölken och salt till en slät smet i en bunke. Tillsätt resten av mjölken och äggulorna. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan bunke och vänd ner dem i smeten.

2
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 15–20 minuter, tills ytan är vackert gräddad. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort det övre papperet.

3
Fyllning: Ansa och finhacka svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör tills nästan all vätska kokat in. Tillsätt tomater och grädde. Smaka av med salt, svartpeppar och timjan.

4
Gratinering: Bred fyllningen på bottnen och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör. Strö över ost och solroskärnor. Gratinera mitt i ugnen, ca 10 minuter. Skär upp i bitar. Servera med sallad.

Scroll to Top