Gratinerad skaldjursrulle

Du behöver 4 portioner eller 8 bufféportioner Botten: 50 g smör 1 dl vetemjöl 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 3 st äggulor 1 tsk...

Du behöver

4 portioner eller 8 bufféportioner

Botten:

50 g smör
1 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 st äggulor
1 tsk bakpulver
3 st äggvitor

Fyllning:

4,5 dl skaldjur blandade
250 g kesella
2 dl ost grovriven
3 msk färskriven pepparrot
1 dl hackad rödlök
1 dl hackad dill
1 krm cayennepeppar
flingsalt
1,5 dl ost grovriven, till gratinering

Gör så här

1

Botten: Sätt ugnen på 250 grader. Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med grädde och mjölk. Koka på svag värme under omrörning, cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggulor och bakpulver.

2

Låt smeten svalna lite. Vispa vitorna till fast skum och vänd försiktigt ner i smeten.

3

Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter.

4

Vicka upp bottnen på en ny plåt med bakplåtspapper. Dra av pappret som den bakats på. Låt kallna under en plåt.

5

Fyllning: Klyv hummern. Knäck klorna. Skär hummerköttet i små bitar. Blanda ihop resten av ingredienserna till en kräm.

6

Bred ostkrämen över bottnen. Fördela hummerköttet över. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven ner.

7

Vid servering: Sätt ugnen på 275 grader. Strö riven ost över rullen. Gratinera i mitten av ugnen tills rullen har fin färg, 6–10 minuter. Låt svalna lite och skär eventuellt i skivor.


Kommentar:
Matig äggrulltårta med skaldjur och krämig ostfyllning. Rulltårtan kan förberedas tidigare på dagen, sen är den enkel att gratinera strax före servering.

Tips! Rätten smakar ljuvligt med hummerkött, men blir då dyrare. Kanske något att komma ihåg till nyårsafton?

Scroll to Top