Du behöver
- 4 dl pasta t ex penne
- 1 pkt bacon 140 g
- 0.5 st purjolök
- 150 g färskost 25 %
- 2 dl ost riven, lagrad
- svartpeppar
Servera med:
grönsaker t ex morot, gurka, röd och gul spetspaprika
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Skiva baconet. Ansa och skiva purjolöken. Fräs baconet i en stekpanna på medelvärme tills det blir knaprigt. Luta stekpannan och låt hushållspapper suga upp det mesta av fettet. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med 1 minut. Blanda ner pasta och färskost. Krydda med svartpeppar.
3
Fördela pastan i två smorda ugnsfasta portionsformar och strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen, 8–10 minuter. Servera med grönsaksstavar, till exempel morot, gurka, röd och gul spetspaprika.