RECEPT FRÅN HJ

Gratinerad pasta med bacon och purjolök

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 4 dl pasta t ex penne
  • 1 pkt bacon 140 g
  • 0.5 st purjolök
  • 150 g färskost 25 %
  • 2 dl ost riven, lagrad
  • svartpeppar
  • Servera med:

  • grönsaker t ex morot, gurka, röd och gul spetspaprika
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Skiva baconet. Ansa och skiva purjolöken. Fräs baconet i en stekpanna på medelvärme tills det blir knaprigt. Luta stekpannan och låt hushållspapper suga upp det mesta av fettet. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med 1 minut. Blanda ner pasta och färskost. Krydda med svartpeppar.
3
Fördela pastan i två smorda ugnsfasta portionsformar och strö över riven ost. Gratinera i övre delen av ugnen, 8–10 minuter. Servera med grönsaksstavar, till exempel morot, gurka, röd och gul spetspaprika.

Recept