Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1 tsk olja
- 1 st lagerblad
- 0.5 tsk torkad timjan
- 1 krm svartpeppar nymald
- 5 dl vatten
- 1 dl vin eller 1 msk pressad citronsaft
- 1 st hönsbuljongtärning
Gratinering:
2 skiva vitt bröd
0.5 st vitlöksklyfta
0.5 dl parmesanost riven lagrad
Garnera med:
färsk timjan
Ugn: 250º, grill
Gör så här
1
Skiva löken och fräs den sakta, tills den är mjuk, i en gryta med olja.
2
Tillsätt lagerblad, timjan och svartpeppar. Häll på vatten, vin och smulad buljongtärning. Smaka av om det behövs mer salt. Låt soppan småkoka 15 minuter. Häll upp soppan i två ugnsfasta portionsskålar.
3
Rosta brödskivorna och gnid in dem med den skalade vitlöksklyftan. Skär brödskivorna i tärningar och lägg dem på soppan. Strö över osten.
4
Gratinera soppan under ugnens grillelement några minuter tills osten smält och fått fin färg. Garnera med timjan och servera direkt.