Gratinerad kyckling

Bjud ris och sallad till.

Du behöver

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl riven ost
  • 150 g champinjoner färska
  • 140 g bacon tärnad
  • 1 st röd paprika

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Stek dem gyllene i lite matfett. Krydda med salt, peppar och paprika.

2
Tillsätt vinet och låt kycklingen småputtra under lock ca 10 minuter.

3
Tag upp kycklingbitarna och fördela dem i 4 smorda eldfasta portionsformar. Har du inga portionsformar så använd en stor eldfast form.

4
Rör ner senap och crème fraiche i skyn och rör till en jämn sås. Låt den puttra ca 5 minuter. Tillsätt ca 1 dl riven ost och låt den smälta i såsen. Smaka av.

5
Fördela såsen över kycklingen. Strö på resten av osten.

6
Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp, bacon och paprika tills vätskan har kokat in. Fördela det över portionsformarna.

7
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.


Kommentar:
Blir det gryta över så går det i regel bra att frysa in det överblivna. Gryta och gratäng är bra mat att ta med i lunchlådan!

Scroll to Top