Du behöver
- 450 g kycklinglårfilé
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 krm paprikapulver
- 2 dl vin torrt vitt
- 2 tsk fransk senap
- 2 dl crème fraîche
- 3 dl riven ost
- 150 g champinjoner färska
- 140 g bacon tärnad
- 1 st röd paprika
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Stek dem gyllene i lite matfett. Krydda med salt, peppar och paprika.
2
Tillsätt vinet och låt kycklingen småputtra under lock ca 10 minuter.
3
Tag upp kycklingbitarna och fördela dem i 4 smorda eldfasta portionsformar. Har du inga portionsformar så använd en stor eldfast form.
4
Rör ner senap och crème fraiche i skyn och rör till en jämn sås. Låt den puttra ca 5 minuter. Tillsätt ca 1 dl riven ost och låt den smälta i såsen. Smaka av.
5
Fördela såsen över kycklingen. Strö på resten av osten.
6
Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp, bacon och paprika tills vätskan har kokat in. Fördela det över portionsformarna.
7
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fin färg.
Blir det gryta över så går det i regel bra att frysa in det överblivna. Gryta och gratäng är bra mat att ta med i lunchlådan!