Gratinerad korv med potatismos

Du behöver 0.5 st gul lök 2 dl krossade tomater 1 tsk vitvinsvinäger salt peppar, socker 200 g korv 4 skiva ost 400 g potatis...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt peppar, socker
  • 200 g korv
  • 4 skiva ost
  • 400 g potatis
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin

Servera med:

sallad
morötter rivna

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Blanda löken med krossade tomater, vinäger, salt, peppar och socker och lägg i en ugnsfast form.

2
Skär snitt i korven och fyll den med ost. Lägg över korven i formen med tomatblandningen och gratinera i 20 minuter.

3
Skala och dela potatisen i bitar. Koka den mjuk och ånga den torr i kastrullen. Mosa potatisen och blanda den med mjölk och smör. Smaka av med salt och peppar. Servera med sallad och rivna morötter.

Scroll to Top