Gratinerad hummer

Du behöver 5 st kokta humrar 4 st schalottenlökar 1 st röd chilipeppar 2 msk smör 75 g smör 1 dl hackad gräslök 1.5 dl...

Du behöver

  • 5 st kokta humrar
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk smör
  • 75 g smör
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1.5 dl hackad persilja
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 dl vitt bröd tärnat
  • salt

Ugn: 250°

Gör så här

1

Dela humrarna försiktigt på mitten så att skalen håller ihop. Ta bort den lilla matsäcken som sitter närmast huvudet och ta bort den mörka tarmen. Knäck klorna och ta ur köttet och skär det i små bitar. Låt hummerköttet i skalet vara kvar.

2

Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i en stekpanna med smör. Låt svalna.

3

Rör ihop rumsvarmt smör, gräslök, persilja, crème fraiche, bröd, hummerkött och lökfräs. Smaka av med salt.

4

Fördela fyllningen i hummerskalen och gratinera högt upp i ugnen, ca 5 minuter.


Kommentar:
Receptet är beräknat till 10 bufféportioner eller 4–6 menyportioner!

Scroll to Top