Du behöver
- krabbor
- 150 g kastanjechampinjoner
- dm purjolök
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl grädde
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk vit torr vermouth
- 1 msk citron
- 2 msk hackad dill
- salt och peppar
- 2 dl riven lagrad ost
Garnera med
bladpersilja
extra krabbklor
Gör så här
Öppna och rensa krabborna. Pilla loss och hacka krabbkött och krabbsmör. Skölj och gör rent krabbskalen.
Hacka champinjonerna och purjolöken. Fräs i smör i en kastrull. Strö över vetemjöl och späd med grädde, crème fraiche och vermouth. Koka upp och sjud under omrörning 5 minuter. Tillsätt krabbkött och dill. Vänd ner i stuvningen. Smaka av med citron, salt och peppar.
Fyll skalen med stuvningen. Så långt kan du förbereda.
Sätt ugnen på 250 grader grill. Strö över ost och gratinera högt upp i ugnen, 5–10 minuter. Garnera med bladpersilja och kanske en extra klo.