Gratinerad fylld krabba

Fylld krabba passar som supé för två.

Du behöver

  • krabbor
  • 150 g kastanjechampinjoner
  • dm purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk vit torr vermouth
  • 1 msk citron
  • 2 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 2 dl riven lagrad ost

Garnera med

bladpersilja
extra krabbklor

Gör så här

1

Öppna och rensa krabborna. Pilla loss och hacka krabbkött och krabbsmör. Skölj och gör rent krabbskalen.

2

Hacka champinjonerna och purjolöken. Fräs i smör i en kastrull. Strö över vetemjöl och späd med grädde, crème fraiche och vermouth. Koka upp och sjud under omrörning 5 minuter. Tillsätt krabbkött och dill. Vänd ner i stuvningen. Smaka av med citron, salt och peppar.

3

Fyll skalen med stuvningen. Så långt kan du förbereda.

4

Sätt ugnen på 250 grader grill. Strö över ost och gratinera högt upp i ugnen, 5–10 minuter. Garnera med bladpersilja och kanske en extra klo.

Scroll to Top