Gratinerad broccoli med kassler

Du behöver 300 g broccolibuketter Sås: 2 dl mjölk 1.5 msk vetemjöl 0.5 st grönsaksbuljongtärning salt och peppar 1 dl ost 17 % Servera med:...

Du behöver

  • 300 g broccolibuketter

Sås:

2 dl mjölk
1.5 msk vetemjöl
0.5 st grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
1 dl ost 17 %

Servera med:

2 skiva kassler
potatis kokt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka broccolin i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Låt broccolin rinna av i ett durkslag. Lägg broccolin vid ena sidan i två smorda ugnssäkra portionsformar.

2
Sås: Vispa samman mjölk, mjöl och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp såsen och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3
Ta kastrullen från värmen. Rör ner osten och låt den smälta. Ringla såsen över broccolin. Gratinera i övre delen av ugnen, ca 5 minuter. Servera med stekt kassler och kokt potatis.

Scroll to Top