RECEPT FRÅN HJ

Gratäng med fylld pasta och ­fetaost

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 250 g färsk broccoli
  • 150 g salladsärter
  • 500 g valfria färska fyllda pastaknyten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • chiliflakes
  • 150 g fetaost
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 msk olivolja
  • Garnera med

  • kryddgrönt t ex timjan eller ­basilika
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Dela broccolin i mindre buketter. Skär stjälken i tunna skivor. Ansa salladsärterna.

2

Tillaga pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt broccolin och socker­ärterna koka med den sista minuten.

3

Lägg pasta, broccoli och sockerärter i en smord eldfast form.

4

Blanda grädde, finhackad vitlök samt kryddor. Häll över gratängen. Smula över fetaost, ­strö över riven ost och avsluta med att ringla över olivolja.

5

Gratinera högt upp i ugnen i 10–12 ­minuter eller tills gratängen fått fin färg och ser klar ut. Garnera med kryddgrönt.


Recept