RECEPT FRÅN HJ

Gratäng med fetaost, fylld pasta och grönsaker

Utmärkt både som lunch eller som middagsalternativ om du vill kan du komplettera med lite skinka, Vi skippade det och valde pasta med skinkfyllning istället.

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 250 g färsk broccoli
  • 500 g färska valfria fyllda pastaknyten
  • 200 g cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • riven vitlöksklyfta
  • Ostsås

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping

  • lagrad ost
  • Garnering

  • grillade cocktailtomater
  • basilikablad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Ansa broccolin och dela den i mindre buketter.

2

Koka pastan i lättsaltat vatten, någon minut kortare än förpackningens anvisningar. Tillsätt broccolin och låt den koka med den sista minuten. Häll av vattnet och låt rinna av.

3

Halvera tomaterna. Ta undan några hela till garneringen. Skala och riv vitlöken. Blanda samman broccoli, pasta, tomater och riven vitlök. Fördela i en smord eldfast form. Dela fetaosten i bitar och strö över.

4

Vispa samman grädde och crème fraiche i en kastrull och låt koka upp. Tag av kastrullen från värmen och tillsätt riven ost, hackad basilika och kryddor.

5

Häll såsen över pastan, peta med en gaffel så att pastan rinner ner överallt mellan fyllningen. Strö över riven ost. Lägg på de tomaterna som du tog undan.

6

Gratinera strax under ugnens mitt i ca 10–15 minuter. Tag ut och garnera med basilikablad. Servera med grönsallad.


Recept