Granola – krispig müsli

Du behöver 2 dl vatten 3 msk rapsolja 1 tsk salt 2 msk honung 6 dl fiberhavregryn 1 dl solroskärnor 1 dl linfrön 1 dl...

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 6 dl fiberhavregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrö
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 1 dl torkade tranbär

Ugn: 150°

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150°. Blanda vatten, olja, salt och honung i en liten skål och rör tills honung och salt löst sig.

2

Blanda fiberhavregryn, solroskärnor, linfrön, pumpakärnor, kokosflingor, vaniljpulver, kardemumma och kanel i en bunke. Häll honungsvätskan över grynblandningen och rör ihop.

3

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med höga kanter och fördela blandningen på plåten. Torka i ugnen i 40–45 minuter. Rör om i blandningen 4–5 gånger under rostningen för att få en jämn färg och lagom grynighet.

4

Låt allt svalna helt på plåten och blanda sedan i tranbären.

5

Förvara granolan i burk med tättslutande lock i upp till 6 veckor.


Kommentar:
En underbart knaprig variant på müsli som även barnen brukar gilla. Tranbären kan bytas ut mot t ex torkade blåbär eller andra torkade bär och frukter.

Scroll to Top